Welkom op mijn website - Winx-club fanpage

WinxClub is een programma dat gaat over vijf feeën die op een feeënschool zitten en daar diverse avonturen beleven.

Bloom (een 16 jarige tiener) word door haar moeder gewekt. Bloom schrikt want ze denkt dat ze te laat op school komt, maar onder het aankleden beseft Bloom dat ze vakantie heeft. Bloom is boos op haar moeder en kruipt haar bed weer in. Als Bloom even later beneden komt hebben Blooms ouders een verassing klaarstaan, een nieuwe fiets. Bloom kijkt een beetje sip en fietst met Kiko (haar konijntje) naar het park. Haar moeder denkt dat Bloom liever iets met meer girlpower had gehad, een scooter bijvoorbeeld.

In het park komt Kiko bang naar Bloom toegerent. Bloom besluit te gaan kijken wat er gebeurt. Ze ziet een fee met een magische scepter tegen een reus en zijn hulpjes vechten. Bloom verstopt zich achter een boom en kijkt toe. Wanneer de fee op de grond valt en de trol haar scepter afpakt schiet Bloom te hulp en gebruikt (zonder het zelf door te hebben) een magisch schild. Bloom en de fee vechten met zijn tweeën tegen de trol en aanhang. Een van de hulpjes scheurt een stuk van Blooms broek, de reus en zijn hulpjes gaan ervandoor. De fee stelt zichzelf voor als Stella, daarna valt ze flauw. Thuis, als de fee wakker word, verteld ze dat ze de prinses van Solariais en op weg is naar Alfea, een feeënschool, maar werd tegengehouden door de reus en aanhang, omdat ze Stella's ring willen hebben (de scepter). Stella zegt dat Bloom ook een fee is en dat ze mee moet gaan. Blooms vader gelooft het hele verhaal niet. Bloom weet niet wat ze moet kiezen.

Op Blooms kamer laat Stella met behulp van een antsichtkaart Alfea zien. Bloom kan een nacht over haar keuze nadenken want de volgende dag vertrekt Stella met, of zonder Bloom. De reus gaat naar de Trix (het heksentrio, Icy, Darcy en Stormy). Hij laat het stukje van Blooms broek zien en de Trix haalt er een trol bij. Die ruikt aan het stukje van Blooms broek en ze gaan opweg naar de aarde. De trollen en de hulpjes vinden Blooms huis en beuken de deur in, Blooms ouders beginnen te gillen. Stella en Bloom horen het gegil en ze gaan naar beneden, kijken wat er gebeurt. Stella vecht tegen de reus en de trol en Bloom lokt de hulpjes mee naar buiten. Bloom staat een beetje radeloos voor de hulpjes totdat de reus door het raam vliegt en op de hulpjes beland. Dan komen de specialisten, vier jongens, Brandon, Sky, Riven en Tim. Zij nemen de trol die Bloom opspoorde mee, maar de reus en aanhang wist te ontsnappen. Bloom heeft besloten wel mee te gaan naar Alfea, Blooms ouders willen ook mee. Van Stella mag het, en zo vertrekken Stella, Bloom, haar ouders en Kiko naar Alfea.

(Bron: websitemaker.kennisnet.nl/winxclub)

Kennismaking met de WinX

Bloom (16 jaar), de fee van Vuur en Drakenvlam.
Bloom komt van aarde, en was een meisje die gewoon naar school ging en de dagelijkse sleur ook kent. Maar toen werd ze fee en ging ze naar Alfea. Ze is de krachtigste fee, door de Drakenvlam. Kiko is haar huisdier, het is een klein konijntje die vaak erg bang is maar wel lief.
Uiterlijk: Rood haar, groene ogen.

Stella (17 jaar), de fee van de Zon en de Maan.
Stella is de princes van Solaria en woont daar ook. Ze heeft een magische scepter zodat ze wat sterker is. Ze houd erg van jongens en mode. Ze zit ook op Alfea en deelt met niemand een kamer.
Uiterlijk: Blond haar, bruine ogen.


Flora (16 jaar), de fee van de Liefde en de Natuur.
Flora woont op de vijfde maan van Marigold. Ze wilt graag een goede fee worden en haalt goede cijfers. Ze deelt de kamer met Bloom, die vol met planten staat (omdat ze de fee van de Natuur is.
Uiterlijk: Donkerblond haar met lichtere plukjes. Groene ogen.

 

 • Musa (16 jaar), de fee van het Ritme en de Muziek.
  Musa woont op de harmonische Nebula. Musa is van chinese afkomst en haar moeder is overleden toen ze jong was. Musa is erg musicaal en speelt verschillende instrumenten. Ze deelt haar kamer met Tecna. Uiterlijk: Chinees uiterlijk, blauw haar, zwartige ogen.


  Tecna (16 jaar), de fee van de Technologie en Wetenschap.
  Tecna woont op de derde vector van de Binary ruimte. Ze is erg slim en kan veel met technologie. Vandaar dat ze Tecna heet en fee van de Technologie is.
  Uiterlijk: Roze/Paars haar en groenige ogen.

  Aisha (16 jaar), de fee van de Sport.
  Ze is een sportieve meid en erg lief.
  Uiterlijk: Bruin getinte huid, bruin haar en bruine ogen.

  (Bron: winx-club.oox.nl)